Mest hjemsøgte steder i verden

Det kan være svært at give et nøjagtigt bud på hvilke steder i verden, der er mest hjemsøgte. Men nedenfor giver vi et bud på fem steder i verden, som siges at kandidere til titlen som de mest hjemsøgte og skræmmende steder i verden. Stederne er opstillet i uvilkårlig rækkefølge.

 

Katakomberne i Paris
Katakomberne i Paris. Foto: MykReeve, Wikipedia

1. Katakomberne i Paris, Frankrig

Selvom Paris måske bedst er kendt som romantikkens by, så er der også dem, der mener, at Paris er én af de mest hjemsøgte steder i verden. Ikke mindst på grund af katakomberne, som er omfattende system af kilometerlange underjordiske gange, skakter og rum i nedlagte kalkstensbrud under den ellers så romantiske by.

Katakomberne blev taget i brug som begravelsesplads, da kirkegården “Cimetiére des Innocents i slutningen af 1700-tallet blev så overbelagt, at den udgjorde en reel sundhedstrussel for indbyggerne i området. Derfor flyttede man de mange lig, ben og knogler ned i katakomberne.

Katakomberne er offentligt tilgængelig som turistattraktion. Men mange turister har, sammen med deres guider, efter sigende oplevet at blive taget fat i, berørt og lignede uforklarlige oplevelser i de ellers tomme, uendelige, underjordiske gange. Ligeledes er der taget masser af billeder, som viser underlige spøgelseslignende omrids eller orbs.

 

Auschwitz-Birkenau i Polen
Auschwitz-Birkenau i Polen. Foto: Tulio Bertorini, Wikipedia

2. Auschwitz Koncentrationslejr i Polen

Hvis man ser bort fra tågede genfærd, kuldegysende usete tilstedeværelse og andre uforklarlige fænomener, er koncentrationslejren Auschwitz i sig selv nok til at fremkalde frygt og rædsel. Lejren, der blev anlagt i 1940 i i byen Oswiecim i det sydlige Polen, lagde i gennem fem år vægge til mere end 2 millioner henrettelser af jøder.

Enhver, der har sat fod i Auschwitz vil helt sikkert kunne genkende den overvældende følelse af melankoli, der møder en. Derfor er det heller ikke usædvanligt at opleve, at turister pludselig bryder ud i tårer eller hjerteskærende hulken.

Få steder i verden gør så stort et indtryk på en som Auschwitz, ligesom mange anser stedet for at være blandt de mest hjemsøgte steder i verden.

 

Aokigahara-skoven ved Mount Fuji i Japan. Foto: ajari,Wikipedia

3. Aokigahara-skoven ved Mount Fuji i Japan

Den 35 kvadratkilometer store Aokigahara-skov gemmer på meget mere end blot træer og skovbund. Udover at være associeret med demoner og andre onde væsner er skoven i særdeleshed kendt for bemærkelsesværdigt mange selvmord. Statistikkerne er uenige om antallet af selvmord. Dog skulle der forelægge dokumentation for cirka 100 selvmord om året i årene op til 1988.

Antallet af selvmord har ligeledes været højt i 0’erne, hvor der i 2010 blev registreret 247 forsøg på selvmord. Heraf lykkedes de 54 forsøg. Tallene gør skoven til én af de absolut mest populære steder i verden at begå selvmord.

Om de mange selvmord har bidraget til paranormale fænomener er uvist, men sikkert er det, at der venter folk, som begiver sig ind i skoven, et skræmmende eventyr.

 

Bhangarh Fort i Indien
Bhangarh Fort i Indien. Foto: Arindambasu,Wikipedia

4. Bhangarh Fort i Indien

Det siges, at Bhangarh Fort i Indien er én af verdens absolut mest hjemsøgte steder. Ifølge indisk myte er stedet forhekset i sådan en grad, at alle, der bliver på stedet, dør, mens deres sjæl bliver fanget på inden for fortets tykke stenmure – uden mulighed for genfødsel.

Fortet er rapporteret hjemsøgt, og derfor må ingen være på fortet om natten, uden tilladelse fra det arkæologiske institut i Indien, som er ansvarlig for vedligeholdelse. Dermed kan en sikker tilbagevenden efter et besøg i Bhangarh Fort ikke på forhånd garanteres.

En spændende kuriositet er, at i et bestemt område omkring fortet siges det, at husene ikke på have tage af den simple grund, at tagene vil kollapse uden nogen logisk forklaring.

 

Benhuset i Sedlec, Tjekkiet. Foto: Zp, Wikipedia
Skeletkirken i Sedlec, Tjekkiet. Foto: Zp, Wikipedia

5. Skeletkirken i Sedlec

I Sedlec, som er en forstad til Kutná Hora 70 kilometer fra Prag, ligger en kirke, der indvendig er bygget af knogler og skeletter fra cirka 40.000 mennesker. Dette lidt morbide arrangement dækker både over udsmykning og inventar i kapellet.

Alligevel lægger cirka 200.000 turister hvert år vejen forbi kirken. De lader sig tilsyneladende ikke afskrække af, at mange har tildelt Skeletkirken i Sedlec predikatet som det mest hjemsøgte sted i verden. Måske er det snarere det, der tiltrækker de mange turister fra hele verden.

Kirkegården er efter sigende hvilested for mellem 40.000 til 70.000 mennesker, som ikke utænkeligt må være blevet forstyrret i deres hvile.